Семінар із трудового навчання

2018-03-22

/Files/images/SAM_3551.JPG/Files/images/SAM_3573.JPG

Технології ніколи не замінять учителя. Але вчитель, який ефективно застосовує технології для розвитку своїх учнів, замінить того, хто ними не володіє.

Шеріл Нуссбаум-Біч

Створити необхідні умови для розвитку педагогічної творчості вчителів, відповідну позитивну атмосферу, надихнути педагогів на творчу діяльність і підтримати своїх колег у їхніх творчих педагогічних пошуках було метою

міського cемінару для учителів трудового навчання, який відбувся 22 березня 2017 року на базі Хустської ЗОШ І –ІІІ ступенів №2.

Семінар складався з трьох частин: теоретичного, практичного та інформаційного блоків.

У теоретичному блоці Бордей В.Й. звернула увагу на те, що у зв'язку з розвитком і популярністю інноваційних технологій відбувається їх упровадження у галузь освіти і як результат - з'являються нові форми навчання, зорієнтовані не лише на засвоєння знань і набуття навичок, а й на формування умінь самостійного й активного перетворення інформаційного середовища шляхом пошуку та практичного застосування інформаційних ресурсів, зокрема освітніх Інтернет-ресурсів. Однією з форм такого навчання є квест – технологія, що допомагає учню знаходити необхідну інформацію, піддати її аналізу, систематизувати, вирішувати поставлені завдання, розвивати пізнавальну діяльність і формувати ключові компетентності.

У практичній частині педагогам було запропоновано взяти участь у квесті «Світле свято Великодня», під час якого учасники із задоволенням виконували завдання.

У частині інформаційного блоку учасники семінару отримали вичерпну інформацію про участь учнів школи у різноманітних творчих конкурсах, акціях з трудового навчання, яку надала директор школи Гелеван Г. М.

Під час проведення методичного заходу панувала доброзичлива атмосфера і дружня співпраця всіх учителів. А результатом роботи семінару стала чудова виставка-експромт, задоволені та щирі усмішки учасників краще усяких слів відображають настрій та актуальність даного заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi