• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 20 лютого в Україні оголошено днем пам’яті Героїв Небесної сотні.

20 лютого в Україні оголошено днем пам’яті Героїв Небесної сотні.

2015-02-21

/Files/photogallery/732/DSCF4865.JPG

20 лютого в Україні оголошено днем пам’яті Героїв Небесної сотні. Цю подію відзначили й у Хустській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2.

Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – таку мету ставили перед собою учні 9- А класу, класний керівник Лукач М. С. та педагог - організатор Заяць Т. В., які провели урок – реквієм „Герої не вмирають” для старшокласників.

Все пройшло на високому рівні. Відчувалося, що в організацію заходу вкладена душа, біль, а головне – віра в краще.

«Видно, що діти відповідально поставилися до цього дня. Вірші не лише добре завчили, але й пропустили крізь душу. Бо коли слухаєш, сльози навертаються на очі. Найбільше вразило декламування вірша „Наснилося мені” у виконанні Ороса С., Шкодіна О., Лях В. Учні змогли передати біль, тривогу та сум, котрий ми усі переживаємо» – розповідає Власюк В. М., заступник директора з виховної роботи.

Також педагог - організатор підготувала презентацію, яка дала змогу кожному перенестися на майдан, поглянути у вічі героям Небесної сотні та подумки подякувати за відвагу. Виступи дітей показали, як їх хвилює доля України, як вони ставляться до сучасних подій та співпереживають тим, хто в цей час захищає нашу Державу, наш рідний край.

Фінальним акордом заходу стало запалювання лампадок та вшанування загиблих хвилиною мовчання під звучання молитви „Небесну Сотню Господи прийми….”.

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi