• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • КОНКУРС «КЕНГУРУ» – ДОБРА ПІДТРИМКА ДОПИТЛИВОСТІ УЧНІВ

КОНКУРС «КЕНГУРУ» – ДОБРА ПІДТРИМКА ДОПИТЛИВОСТІ УЧНІВ

2013-03-27

Ось уже скільки років Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» - один з найпопулярніших конкурсів в Україні. Якщо в олімпіадах беруть участь учні, які не мають відповідної підготовки під керівництвом вчителя або самостійно, то після невдачі вони часто втрачають інтерес до математики, віру в свої сили, і малоймовірно, що в подальшому будуть розв’язувати складні, а інколи і просто цікаві математичні задачі. Тому з психологічної точки зору математичний конкурс «Кенгуру» є не тільки цікавим конкурсом, але й дуже комфортним. Одним із позитивних моментів конкурсу є те, що кожен учень отримує сертифікат учасника, незалежно від набраних балів, а потім ще й інформаційний вісник. Це великий стимул для подальшого вивчення математики, особливо для маленьких школярів, адже можна ще раз повернутися до розв’язання конкурсних задач, аналізуючи свої помилки. Маючи тексти завдань усіх рівнів, та ще й з розв’язаннями, допитливий учень може заради цікавості спробувати розв’язати завдання і для молодших класів (а інколи це проблема для старшокласників), і деякі задачі для старших класів. Для участі в конкурсі зовсім не потрібна спеціальна підготовка, достатньо звичайних шкільних знань та великого бажання.

21 березня 2013 року у Хустській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 пройшов ІІ етап Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру – 2013», в якому взяло участь 129 учнів. Вчителі школи щороку організовують учнів до участі у конкурсі щодо розв’язування складних, а інколи і просто цікавих математичних задач.

Завдяки вчителям початкових класів та математики, ентузіастів своєї справи, учні стають активними учасниками та переможцями конкурсу, показують відмінні та добрі результати. Заслуговують на відзначення вчителі Роман О. В., Моргентал Н. Ю., Клям М. Й., Мороз М. В., Гинцяк Н.І., Митровці О. М., Темнохудова М. О., Матішинець Н. Ю., Янюк Н. М., Уманська О. М.

Кiлькiсть переглядiв: 201

Коментарi