• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар заступників директорів з виховної роботи

Семінар заступників директорів з виховної роботи

2014-11-13

Беззаперечною та пріоритетною потребою дня, враховуючи складне суспільно-політичне становище у нашій державі та зовнішні виклики, є виховання патріотичної молоді з україноцентристським світобаченням, що формує націю.

12 листопада 2014 року на базі Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи на тему: «Реалізація концепції національно-патріотичного виховання молоді в процесі організації виховної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі». У роботі семінару взяли участь методисти та спеціалісти управління освіти, релігій та у справах національностей, заступники директорів з ВР шкіл міста.

Учасників семінару привітали головний спеціаліст управління освіти Косик С. Ю., директор школи Гелеван Г. М. Досвід роботи з національно-патріотичного виховання та діяльність педагогічного і учнівського колективу представила заступник директора школи з виховної роботи Власюк В.М .

Зацікавленість присутніх викликали виховні години у 2-Б класі «Національний скарб – українська книга» (класний керівник Фетько А. В.) , у 5-А класі «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене» (класний керівник Ганусинець Д. М.) та тренінг з учнями 9- 11 класів «Вчимося бути справжніми українцями», який провела практичний психолог Лучка С. І.

Учасники семінару відвідали кімнату Бойової слави школи. Юні екскурсоводи Кричфалушій Богдан та Шевченко Роза, учні 10 А класу розповіли присутнім про героїчні сторінки Закарпатського краю. Антал М.М. зазначив, що вирішення завдань формування патріотизму учнів вимагає від педагогів нових, нетрадиційних підходів до організації військово- патріотичного виховання. Вимогою сьогодення є перехід через інноваційний пошук до найбільш ефективних форм і методів організації навчального процесу. У час новітніх технологій педагогічний та учнівський колектив Хустської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 намагається крокувати з часом, впроваджуючи інформаційно – комунікаційні форми навчання та виховання.

Гості з великим задоволенням переглянули літературно – музичну композицію «Твоє майбутнє, Україно!» . Зі сцени лунали вірші та пісні, які пройняли душі та серця присутніх своєю щирістю та безмежною любов’ю до Вітчизни. Завершальним акордом виступу юних талантів стало виконання пісні «Все буде добре!» учасниками вокально- інструментального ансамблю.

Підсумовуючи роботу семінару, Власюк В. М. висловила впевненість, що українська педагогіка за своїм змістом і спрямуванням має гармонійно поєднувати могутню культуру і духовну «трійцю»: історію, сучасне і майбутнє нашої нації і держави. Вона покликана утверджувати в серцях і душах, реальних справах, діяльності і поведінці кожного школяра культурно-духовні традиції, цінності рідного народу, вищі здобутки світової цивілізації.

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi