КОНКУРС «БОБЕР»

2013-11-11

/Files/images/IMG_3623.JPG

Ми живемо в епоху величезного впливу науково-технічного прогресу на всі сфери людської діяльності. Тому, щоб бути конкурентоздатним кожен повинен володіти сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями. Значення шкільної інформатики, в якій учні вивчають основні принципи та ознайомлюються з сучасними напрямками розвитку цих технологій, з кожним роком зростає.

Одним з важливих засобів зацікавлення учнів навчання є проведення різного роду змагань. «Бобер» - Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності, який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою. Це не тільки цікавий конкурс, це ще й великий стимул для подальшого вивчення інформатики, особливо для молодших школярів. Для участі в конкурсі зовсім не потрібна спеціальна підготовка, достатньо звичайних шкільних знань та великого бажання.

Конкурс «Бобер» проводиться щорічно у першу неділю листопада спільно з Міжнародною Спільнотою «Бобер» («International Beaver Community»). Організація «International Beaver Community» налічує на сьогодні 13 країн. Україна вперше провела в себе конкурс в 2008 році, проте на базі Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 проводився вперше.

В конкурсі взяло участь 39 учнів, з них у 2-х класах – 27 учнів, 5-х класах – 7 учнів, 10-х класах – 4 учня, 11-х класах – 1 учень.

Завдяки вчителям інформатики, ентузіастам своєї справи – Ковач Н.Р. та Ожоганич Н.О., учні стали активними учасниками конкурсу «Бобер».

Як сказав давньогрецький філософ «Найбільша перемога – це перемога над самим собою». Тому бажаємо учасникам завжди перемагати.

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi